Thursday, January 25, 2007

PIRASALI SIVEYDIZ


Malzeme: 250 gr kemikli et (ben kuzu eti kullandim), 1 sap pirasa, 1 tabak haslanmis, kabuklari soyulmus nohut, 2 corba kasesi yogurt, nane, siviyag, tuz, ve iki kasik tereyag, 2-3 dis sarmisak.
Yapilisi:
  • Siviyagda kusbasindan kucuk dogranmis etleri kavurun.
  • Uzerine incecik kesilmis pirasalari ekleyin, nohutlari ekleyin.
  • 5-6 bardak su ilave edip, pisirin.
  • Pisen yemege surekli karistirarak, yogurdu azar azar ekleyin, tuzunu ilave edin.
  • Diger tarafta tereyagi ve naneyi bir tavada kizdirip, corbanin uzerine ekleyin.

Monday, January 8, 2007

KREMALI SEBZE CORBASI


Malzemeler: 3 corba kasigi arpa sehriye, 2 havuc, 2 kereviz sapi, 1 patates, 2 kasik bezelye, 8 bardak tavuk suyu, 2 bardak sut, 2 kasik un, 1 kasik tereyagi, tuz.

Yapilisi:


  • Havucun kabuklarini soyup, yikayin, rendeleyin.

  • Patatesi de ayni sekilde kabuklarini soyup, yikayin, rendeleyin.

  • Et suyunu atese koyup, kaynayinca icine, sehriyeleri, havuc, patates, bezelyeleri atin.

  • Diger tarafta iki bardak sutun icinde unu ezin ve bulamac haline getirin.

  • Pismis sebzelerin uzerine bu bulamaci bir yandan surekli karistirarark ekleyin.

  • Tereyagini ve tuzu da ilave edip, bir tasim kaynadiktan sonra altini kapatin.