Thursday, May 3, 2007

DUGUN CORBASI (OSMANLI USULU)


Malzeme:

1 kilo kemikli koyun eti, 2 kasik tereyagi, 1 sogan, 6 bardak et suyu, 3 kasik un, 3 yumurta, 2 limon, 1 tatli kasigi aci kirmizi pul biber, 1 kasik domates salcasi, 1 kasik kuru feslegen

Yapilisi:


  • Eti ve sogani 10 bardak suda kaynatin. Kaynarken biriken kopukleri, kefini, temizleyin. Etler kemiklerden ayrilmaya baslayana dek 1-1,5 saat kadar pisirin.

  • Tencereyi atesten alin. Etleri cikarip, kemiklerini ayiklayin.

  • Et suyunu suzup, 6 bardak suyu bir tencereye alip, kaynatin.

  • Diger tarafta bir kasede unu, bir kac kasik su ile eritin, tuzunu ekleyin ve uzerine kaynamakta olan et suyundan bir iki kepce koyun, karistirin.

  • Bu karisimi kaynamakta olan et suyuna yavasca ilave edin ve iyice yedirin.

  • Ayiklanan etleri corbaya ekleyin ve kisik ateste kaynatmaya devam edin.

  • Limon suyunu uc yumurta sarisi ile bir kasede cirpin. Terbiyeyi bir iki kepce corba suyu ile sulandirip, tencereye katin. Corba bir iki fokurdayinca atesi sondurun.

  • Kucuk bir tavada yagi eritin, domates salcasi ve kirmizi pul biberi yagin icinde ezerek eritin.

  • Corbayi servis tabagina alin, uzerine salcali-biberli yagi gezdirin, feslegeni serpistirin ve servis yapin.