Wednesday, November 22, 2006


YOGURTLU CORBA
Bu corbanin cok cesitleri var ve hepsi de yorelere gore, kisilere gore cok degisik isimler almakta. Aslinda yogurtlu corba pirinc ile yapilmakta. O yuzden benim burada tarif edecegim biraz Erzincan corbasina da benzemekte. Ama dedim ya, kucuk degisikliklerle o kadar farkli isimler almakta ki. Neyse bizim evde hepsi de aninda tuketilmekte. Bu tarifin ozelligi de icinde hem nohut, hem de kofte olmasi.
Malzeme:
200 gr kiyma, 200 gr nohut, 1 kasik un, 1 yumurta, 1 bardak yogurt, 200 gr eriste, nane, 1 kasik salca, 2 kasik tereyag, tuz
Yapilisi:

  • Kiymalari kucuk kucuk kofte yapin. Soyle bir kasiga 4-5 tane gelecek sekilde.Buzdolabina koyup 2-3 saat bekletin.

  • Nohutlari (ben konserve kullandim), aksamdan islatip, sabah kaynatip, suyunu suzup, kabuklarini cikarin.

  • Bir tencereye 4-5 bardak su koyun ve kaynayinca icine kofteleri atin. Bir 10-15 dak. pisirin.

  • Daha sonra icine eristeleri ve nohutlari atip, beraber eristeler pisene dek bekleyin. Gerekirse kaynar su ilave edin.

  • Diger yanda bir bardak yogurdu, 1 kasik un ve yumurta ile iyice cirpin (Oda sicakliginda olmasina da dikkat edin).

  • Yogurtlu karisimi pismekte olan corbaya yavas yavas bir yandan karistirarak yedirin.
    Tuzunu ekleyip, bir kac dakika daha pisirin.

  • Diger tarafta bir tavada tereyagini, salca ve nane ile kizdirin ve pismekte olan corbaya ekleyin ve guzelce karistirin. Corbaniz servise hazirdir.