Saturday, April 14, 2007

TOROS CORBASI

Malzeme: yarim su bardagi irmik, yarim su bardagi ince bulgur, 1 su bardagi nohut, 1 su bardagi yogurt, 3 kasik un, 3 kasik sivi yag, yarim limon suyu, 2 yumurta beyazi, 1 sogan, 1 kasik salca, 10 su bardagi et suyu, tuz, karabiber, kirmizi biber.

Yapilisi:
  • Ince bulguru cukur bir kaba koyup, uzerine 2 yumurta beyazini, rendelenmis sogani ve irmigi ve yogurun. Bundan, kucuk kofteler yapin (Eger irmik veya bulgur kurursa, elinizi tekrar islatarak kofte yapimina devam edebilirsiniz).
  • Nohutlari haslayip, kabuklarini cikarin ve kenara alin.
  • Tencereye 3 kasik unu ve siviyagi koyarak, un sararana dek beraber kavurun.
  • Uzerine 10 bardak et suyunu koyup, kaynatin.
  • Kaynayan corbaya kofteleri ekleyip, kofteler pisene dek kisik ateste pisirin.
  • Uzerine nohutlari ekleyin ve bir tasim kaynatin.
  • Yogurt ve bir yumurtayi bir kapda cirpip, uzerine corbadan bir kepce sicak su alip ekleyin ve tekrar karistirip, kaynamakta olan corbaya yavasca surekli karistirarark ekleyin.
  • Tuzunu, karabiberi, kirmizibiberi ekleyip ocagi kapatin.
  • Diger tarafta domates salcasini, tavada yagla kizdirip, corbanin uzerine dokun.