Tuesday, March 13, 2007

DUL AVRAT CORBASI (Adana)

Malzeme: 1 kasik un, 2 kasik sivi yag, 1 bardak mercimek, 1 bardak haslanmis ve kabuklari soyulmus nohut, 1 tane limon, 1 kasik biber salcasi, 1 tepeleme kasik tereyag, tuz, nane, 10 bardak su (tercihan etsuyu).

Hamuru icin: 1 su bardagi un, su, 1 yumurta, tuz.


Un, su, tuz ve yumurta ile kulak memesi yumusakliginda hamur yapilarak, bir sure bekletilir.
Daha sonra hamurlardan yufkalar acilir ve incecik seritler kesilir, sonra bu seritler ust uste konularak, kucuk kareler halinde getirilir ve bir kagidin uzerine serilerek (ayni manti hamurlari gibi) kurumalari beklenir.

Isterseniz de benim gibi, 3-4 tane lazanyayi kucuk kucuk dograyarak kullanabilirsiniz.

Diger yanda corba hazirlanir.

  • Bir kasik un, siviyagla beraber sararana dek kavrulur.
  • Uzerine 10 bardak su eklenir ve kaynamasi beklenir.
  • Kaynayan suya, hamurlar, mercimekler ve en sonra nohutlar eklenir ve hamurlar pisene dek kisik ateste kaynatilir.
  • Uzerine tuzu eklenir ve atesten alinir.
  • Diger tarafta tereyaginda salca kavrulur, uzerine toz nane eklenerek kisik ateste kizartilir ve kaynamis corbanin uzerine sicak sicak dokulur.

Not: Yagi, salca ne nane ile yakmamak icin kisik ateste agir agir kavurun.