Tuesday, March 13, 2007

DUL AVRAT CORBASI (Adana)

Malzeme: 1 kasik un, 2 kasik sivi yag, 1 bardak mercimek, 1 bardak haslanmis ve kabuklari soyulmus nohut, 1 tane limon, 1 kasik biber salcasi, 1 tepeleme kasik tereyag, tuz, nane, 10 bardak su (tercihan etsuyu).

Hamuru icin: 1 su bardagi un, su, 1 yumurta, tuz.


Un, su, tuz ve yumurta ile kulak memesi yumusakliginda hamur yapilarak, bir sure bekletilir.
Daha sonra hamurlardan yufkalar acilir ve incecik seritler kesilir, sonra bu seritler ust uste konularak, kucuk kareler halinde getirilir ve bir kagidin uzerine serilerek (ayni manti hamurlari gibi) kurumalari beklenir.

Isterseniz de benim gibi, 3-4 tane lazanyayi kucuk kucuk dograyarak kullanabilirsiniz.

Diger yanda corba hazirlanir.

  • Bir kasik un, siviyagla beraber sararana dek kavrulur.
  • Uzerine 10 bardak su eklenir ve kaynamasi beklenir.
  • Kaynayan suya, hamurlar, mercimekler ve en sonra nohutlar eklenir ve hamurlar pisene dek kisik ateste kaynatilir.
  • Uzerine tuzu eklenir ve atesten alinir.
  • Diger tarafta tereyaginda salca kavrulur, uzerine toz nane eklenerek kisik ateste kizartilir ve kaynamis corbanin uzerine sicak sicak dokulur.

Not: Yagi, salca ne nane ile yakmamak icin kisik ateste agir agir kavurun.

Saturday, March 3, 2007

BULGURLU SULU KOFTE

Malzeme: 250 gram kiyma, yarim su bardagi bulgur, 1 yemek kasigi sogan tozu (veya incecik rendelenmis 1 sogan), 1 kasik un, 2 kasik siviyag, 1 kasik salca

Yapilisi:
  • Bulgur, kiyma, sogan, tuz iyice yogrulur.
  • Bundan kucuk kofteler yapilarak, buzdolabinda bir kac saat bekletilir.
  • Bir tencerede bir kasik un ve iki kasik siviyag, un sararana dek kavrulur.
  • Uzerine 5 bardak kaynar su eklenir.
  • Kaynayan suyun icine kofteler atilarak devamli kaynayana dek karistirilir.
  • Kaynayan corbanin alti kisilir ve kisik ateste kofteler pisene dek kaynatilir.
  • Diger yandan bir kasik domates salcasi yagda kavrulur ve pismis corbanin uzerine dokulur.
  • Arzu edilirse, reyhan, nane, kirmizibiber ile servis yapilir.