Saturday, March 3, 2007

BULGURLU SULU KOFTE

Malzeme: 250 gram kiyma, yarim su bardagi bulgur, 1 yemek kasigi sogan tozu (veya incecik rendelenmis 1 sogan), 1 kasik un, 2 kasik siviyag, 1 kasik salca

Yapilisi:
  • Bulgur, kiyma, sogan, tuz iyice yogrulur.
  • Bundan kucuk kofteler yapilarak, buzdolabinda bir kac saat bekletilir.
  • Bir tencerede bir kasik un ve iki kasik siviyag, un sararana dek kavrulur.
  • Uzerine 5 bardak kaynar su eklenir.
  • Kaynayan suyun icine kofteler atilarak devamli kaynayana dek karistirilir.
  • Kaynayan corbanin alti kisilir ve kisik ateste kofteler pisene dek kaynatilir.
  • Diger yandan bir kasik domates salcasi yagda kavrulur ve pismis corbanin uzerine dokulur.
  • Arzu edilirse, reyhan, nane, kirmizibiber ile servis yapilir.