Malzeme: 250 gram kiyma, yarim su bardagi bulgur, 1 yemek kasigi sogan tozu (veya incecik rendelenmis 1 sogan), 1 kasik un, 2 kasik siviyag, 1 kasik salcaYapilisi:
- Bulgur, kiyma, sogan, tuz iyice yogrulur.
- Bundan kucuk kofteler yapilarak, buzdolabinda bir kac saat bekletilir.
- Bir tencerede bir kasik un ve iki kasik siviyag, un sararana dek kavrulur.
- Uzerine 5 bardak kaynar su eklenir.
- Kaynayan suyun icine kofteler atilarak devamli kaynayana dek karistirilir.
- Kaynayan corbanin alti kisilir ve kisik ateste kofteler pisene dek kaynatilir.
- Diger yandan bir kasik domates salcasi yagda kavrulur ve pismis corbanin uzerine dokulur.
- Arzu edilirse, reyhan, nane, kirmizibiber ile servis yapilir.