Thursday, June 11, 2009

LOHUSA CORBASI

Malzeme: 1 iri patates, 1 parca tavuk gogsu, 3-4 kasik arpa sehriye, 1 iri havuc, 2 kasik pirinc unu, 2 kasik tereyagi, tavuk suyu, yarim limon suyu, 1 yumurta

Yapilisi:
  • tavuk gogsu parcalar halinde kesilir ve kaynatilir
  • Patatesin kabugu soulur ve kup seklinde dogranir
  • havucun kabugu soyulur ve ince dilimler halinde dogranir
  • Patates ve havuc az bir suda haslanir.
  • Tencerede tereyag eritilir, uzerine pirinc unu eklenerek, un kavrulur,
  • tavuk suyu ilave edilir (eger un topaklanirsa, mikser ile cirpilir)
  • kaynayan tavuk suyuna arpa sehriye atilir ve pismesi beklenir.
  • pisen sehriyelere, patates, hauc, ve tavuklar eklenir,
  • tuzu ilave edilir ve beraber bir tasim kaynatilir ve ocagin alti kisilir
  • Diger tarafta yumurta ve yarim limon suyu iyice cirpilir. Bu karisima corbanin suyundan eklenir ve tekrar cirpilir. Daha sonra hazirlanan bu terbiye yavas yavas (bir yandan corba surekli karistirilarak) corbaya eklenir.
  • Karabiberle servis yapilir.