
Malzeme: 3 su bardagi bulgur, 3 orta boy sogan, 250 gram kiyma, 2 tepeleme kasik margarin, 3 yemek kasigi biber salcasi, 1 tatli kasigi karabiber, 2 tatli kasigi kimyon, 2.5 tatli kasigi tuz, 1/2 su bardagi nohut, 250 gram dana eti, 3 yemek kasigi sivi yag, 5 su bardagi et suyu yada su, 4 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi:
- Bulgur genis bir kaba alinir ve uzerine sicak su dokulur, kapagi kapatilir ve kabarmasi beklenir.
- 2 Sogan kucuk kucuk dogranir.
- Tencerede margarin eritilir ve kiyma ve soganlar katilarak, beraber iyice kavrulur.
- Bir yemek kasigi salca eklenir ve tekrar kavurmaya devam edilir.
- Atesten alinan kiymaya karabiber, kimyonun yarisi, tuz eklenir ve tekrar karistirilarak, sogumaya birakilir.
- Aksamdan islatilan nohut, duduklude kaynatilir.
- Kabaran bulgura bir yemek kasigi biber salcasi, kimyon, karabiber ve bir tatli kasigi tuz eklenir ve el islatilarak yogrulur.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar yapilir, icleri parmak yardimiyla acilir, kiymali karisimdan konulur ve tekrar yuvarlanarak kapatilir.
- Kalan bulgur hamurundan ise daha kucuk (findik buyuklugunde) icsiz toplar yapilir.
- Diger kalan 1 sogan rendelenir ve 3 yemek kasigi yag ile kavrulur. Uzerine kalan salca konur, et suyu eklenir.
- Kaynayan suya once kucuk kofteler, tuz ve haslanmis nohut atilir. Yaklasik 5 daika kaynatilir.
- Daha sonra buyuk kofteler atilir. Limon suyu eklenir ve buyuk kofteler uste cikana dek pisirilir.
- Tabaklara konulan corbanin uzerine istenilirse kizdirilmis yag dokulur ve kekik ve kirmizi biber ile servis yapilir.
Adana, Gaziantep,Mersin yorelerinde yaygin olarak yapilir.