Monday, October 12, 2009

SAKALA SARKAN (AKSEHIR)

Malzeme: 1 su bardagi yesil mercimek, 2 yemek kasigi tereyagi, kucuk bir kase eriste, 100 gram kiyma, 8 su bardagi su, 2 su bardagi et suyu, arzu edilirse - aci kirmizi biber, 1 yemek kasigi domates salcasi

Yapilisi:
  1. Bir tencereye mercimekler ve 8 bardak su konulur ve mercimekler haslanir.
  2. Icine bir kase eriste katilir ve 2 su bardak et suyu eklenir.
  3. Diger taraftan bir tavaya tereyagi konulur ve kiyma icine konularak kavrulur.
  4. Arzu edilirse, kavrularn kiymaya 1 yemek kasigi salca katilir.
  5. Kavrulan kiyma, pismekte olan eristelerin uzerine dokulur.
  6. Tuzu, istenilirse aci kirmizi biber katilir ve servis yapilir.