Thursday, December 28, 2006

OSMANLI CORBASI


Malzeme: 100 gr kemiksiz dana eti, 10 mantar, 2 taze sogan, 1 domates veya 1 corba kasigi salca, 1 su bardagi kiyilmis ispanak, 1 corba kasigi un, 1 corba kasigi tereyagi, 4 bardak et suyu.


Yapilisi:


  • Kucuk dogranmis etleri haslayin ve daha sonra bir tavaya biraz tereyaginda etleri yagda cevirin.

  • Baska bir tencereye kalan tereyagini koyun ve icine dilimlenmis mantarlari ve ispanaklari atin.

  • Sebzeler suyunu salana dek sote yapin.

  • Icine ilik suyla ezilmis salca veya rendelenmis domatesle unu dokun.

  • Biraz sonra et ve et suyunu da ekleyin.

  • 25 dakika kadar pisirin. Uzerine yesil sogan dograyarak servis yapin.

Tarif Selcuk Kuzu'dan.